Om oss

Solstrålens förskola och fritids startade hösten 2010 och bedrivs av Pålänge friskola ekonomisk förening. Vi har en åldersblandad barngrupp och verksamheten finns i stora, ljusa lokaler i f.d. Pålänge skola, nuvarande PNC, Pålänge Nya Centrum. Vår profil är hälsa, miljö och kultur, vilket genomsyrar hela vår verksamhet genom att vi exempelvis vistas mycket utomhus och har gymnastik året om baserat på årstider.  Vi har en stor gymnastiksal där vi regelbundet har gymnastik med hela barngruppen under höst och vår. Vintertid är vi utomhus och leker olika vinterlekar samt åker skidor.

Solstrålen har en stor utegård med sandlådor, klätterställningar och rutschkanor. Runt omkring vår förskola finns fina skogsområden dit vi går på utflykt, för att plocka bär eller för att promenera, utforska, leka och upptäcka.

Vi strävar efter att vår miljö ska vara utvecklande och utmanande. Hos oss erbjuds barnen hemlagad mat och en trygg miljö som lockar till lärande.

Solstrålens förskola och fritids bedrivs av en ekonomisk förening, vilken leds av en styrelse. Att placera sitt barn i vår förskola innebär inte någon egen arbetsinsats för föräldrar.

Hyra lokal

I vår byggnad finns en matsal med kök samt en gymnastiksal med omklädningsrum och bastu. Om ni är i behov av lokal för fest eller andra tillställningar finns möjligheten att hyra dessa.
Vid hyra matsal kontakta Ann-Sofi Johansson, 070-698 12 02, för mer information.

Vid hyra gymnastiksal kontakta Kalix kommun, fritid o kultur.

2015-10-21 (160)

Besök gärna vårt instagramkonto