Skoterutflykt

Vår profil är hälsa, miljö och kultur. Det innebär bl.a. att barnen får ta del av och lära sig om hela vår by. Barnen får lära sig byns traditioner, mat och kultur. Det är viktigt att barnen får kännedom om att byn består av andra områden än enbart bykärnan. Vi gör utflykter under alla årstider och årligen gör vi en skoterutflykt.

Årets utflykt gjorde vi 21 mars och den gick från förskolan till Fräknässundet. Föräldrar och välvilliga bybor ställer upp med transporter och ”handräckning”.

Lunchen bestod av halstrad löja på tunnbröd – barnen älskar det och ropar ”mera fisk”. Vis av erfarenhet så fick de först ”ladda” med lite korv…

I Fräknässundet fanns förr i tiden bofast befolkning och nu ägs ett par små hus av ett par Pålängebor som fanns på plats och berättade bl. a . om historien kring området.Färden  EldarKaffepanna  KorvgrillningLek vid huset Lunch i drivan Muggar i snödrivan Pulinglunchmacka Skotrar  Med husvärdarnaVid skolan

Mycket uppskattat för både barn och personal. Just kontakten med byns invånare är viktig eftersom den pedagogiska personalen kommer utifrån.